Скоростен път Силистра-Добрич-Варна започва да се проектира през 2024 г.

Средствата са заложени в бюджета за следващата година, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков

Скоростен път Силистра-Добрич-Варна започва да се проектира през 2024 г.
Снимка: Pexels

Регионалният министър Андрей Цеков уточни още, че в бюджета за 2024 г. са планирани средства за проектиране на скоростни пътища в региона - скоростен път между Свищов и новата магистрала „Русе – Велико Търново“, от Русе към Шумен, от Силистра към Шумен,  скоростен път Силистра-Добрич-Варна. „Средствата са заложени в бюджета за следващата година. Проектирането се надяваме да започне през следващата година, така че в един средносрочен план да бъде обновена цялата първокласна пътна мрежа в региона“, обясни министърът част от плановете на АПИ за развитие на пътната мрежа в Североизточна България.
Областният управител на Добрич Йорданка Костадинова очаква този скоростен път да подобри осезаемо свързаността на Добрич. Тя е изпратила писма и до ангажираните институции по отношение на най-натоварения в региона път Добрич – Варна. Продължават усилията в търсенето на решение и за пътя от с. Кардам до ГКПП „Йовково“.