Жена търпи изпитателен срок за шофиране под въздействието на 2 наркотика

Подсъдимата К. П. твърди пред Съда, че поради силно главоболие е пила някакво хапче, което не знаела какво е и се отнесла небрежно към това

Жена търпи изпитателен срок за шофиране под въздействието на 2 наркотика
Окръжният съд в Добрич потвърди присъда на Районен съд - Каварна, с която подсъдимата К.П. е призната за виновна в това, че на 9 декември 2022г., в Каварна, е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Нарушението е установено чрез техническо средство. На подсъдимата е определено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, чието изпълнение е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Наложена й е и глоба в размер на 500 лева.
Подсъдимата е обжалвала присъдата пред горната инстанция с искане да бъде оправдана. След проверка на атакувания съдебен акт, Окръжният съд не намери основания за неговата отмяна или изменение и го потвърди изцяло.
Според въззивната инстанция Районният съд в Каварна обосновано и законосъобразно е стигнал до извода, че подсъдимата е извършила виновно деянието, предмет на обвинителния акт. По делото е безспорно установено управлението на МПС след употреба на амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред чрез техническо средство „DRAGER Drug Test 5000“ STK 7, посочва в решението си Окръжният съд.
Що се отнася до твърденията на подсъдимата, че поради силно главоболие пила някакво хапче, което не знаела какво е, като се отнесла небрежно към това, то Съдът намира, че тези твърдения изразяват само и единствено нейната защитна позиция и противоречат на всички събрани доказателства.