КЕВР разглежда искането на ВиК Добрич да се увеличи цената на водата 

Представител на Омбудсмана, в рамките на приемната в Добрич, посочи, че проф. Диана Ковачева е категорично против увеличението на цените

КЕВР разглежда искането на ВиК Добрич да се увеличи цената на водата 
Днес в сградата на Областна администрация се провежда приемна с представители на Омбудсмана на България проф. Диана Ковачева. Добричлии се консултират със специалистите за своите проблеми с институциите. Началникът на отдел „Приемна и деловодство“ Новак Новаков посочи, че основните проблеми, с които хората посещават приемната са социално ориентирани.  
„Основните проблеми, които срещнахме, при приема на тези граждани, до момента, са свързани с размера на пенсиите, които получават. Основно са социално ориентирани. Имахме конкретен случай с невъзможност за пенсиониране, поради липса на признат трудов стаж. Също така имаме проблеми, свързани с права на децата, включително и на деца с увреждания. Освен това проблеми с ТЕЛК, както и проблеми с ВиК дружеството тук в област Добрич. 
В 14:30 часа започна обществено обсъждане в сградата на КЕВР в София, относно исканията на ВиК дружества от страната да се увеличат цените на услугите. ВиК Добрич също е внесло искане. 
Нина Бояджиева, началник отдел „Права на потребители на административни и обществени услуги“, информира, че за ВиК Добрич се предвижда увеличение от 16.12% при сегашните 3,74лв. 
Това означава, че ако искането на дружеството бъде уважено и цените бъдат увеличени, ще  плащаме по 4,35 лв с ДДС на кубик. Но това не е окончателната цена, тъй като към нея ще се прибрави инфлацията за месец ноември. Това ще се стане към средата на декември. 
„Становището на Омбудсмана е категорично, че не приема поредното увеличение, защото услугите на ВиК не се подобряват – напротив. Проблемите все повече се задълбочават и гражданите основателно питат какви са ползите за тях от увеличението на тази цена“, каза Нина Бояджиева.