Испанско-латиноамериканска музикална фиеста в Концертната зала довечера

Концертът започва в 18:30 часа

Испанско-латиноамериканска музикална фиеста в Концертната зала довечера

Николета Попова е родена в Добрич и любовта й към класическата музика е вдъхновена от концертите на нашия оркестър още под диригентството на Йордан Дафов, на които е присъствала като дете и дори е била солист-пианист. Завършила е хорово дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на проф. Крум Максимов, специализирала е при Йоханес Принц в Университета по изкуствата в Грац и има докторска степен от Университета в Лас Палмас.  Изнася дидактически концерти, прави филмови и телевизионни записи. Една от нейните основни характеристики е гъвкавостта да изпълнява артистичните предложения според нуждите и изискванията на съответния ансамбъл. От 2023 г. Николета Попова е професор по Хорово дрижиране в Консерваторията на Арагон.


Хуан Карлос Фернандес  Нието е пианист известен в музикалната критика като: „Създаващ ослепителен музикален спектакъл“ (сп. „Скерцо“); „Повече от просто виртуозност” (сп. Pizzicato Lux); „Пианист, който предлага пианизъм с рядко срещано откровение !“ (Musique classique & Co). Международната кариера на испано - американският пианист Хуан Карлос Фернандес - Нието бързо процъфтява, след като той се включва с Концерта за пиано на Моцарт в Карнеги Хол с Камерния оркестър на Ню Йорк. Концертира в родната си Испания, Европа, САЩ, Великобритания, Аржентина и по цял свят. 

Билети могат да бъдат закупени на касата на Концертна зала „Добрич“.Работно време: понеделник – четвъртък от 10.00 до 18.00 ч. тел. 0899560602. Цената на редовния билет е 5 лв, а за пенсионери и учащи е 2 лв.

Програма:

Хоакин Турина – Симфонична рапсодия, оп.66;

Сюита върху Испанско Пасодобле;

Сюита върху Мексиканско Коридо;

Хоакин Родриго – Сюита из Концерта Аранхуес;

Сюита върху Испански Сарсуели;

Сюита върху Аржентински танга;

Артуро Маркес – Танц № 2