XI Национален Агро Семинар на НАЗ започва на 23 ноември в Албена

Министърът на земеделието Кирил Вътев ще присъства на семинара

XI Национален Агро Семинар на НАЗ започва на 23 ноември в Албена
XI Национален Агро Семинар на НАЗ ще бъде открит на 23 ноември от 13:00 часа в хотел Maritim Hotel Paradise Blue. 
В първия ден от програмата НАЗ ще връчи стипендията „Иван Генчев Танев". Лекционната част ще започне със Снежана Благоева и Георги Ралчев от постоянното представителство на България в Брюксел. Генералният спонсор на събитието, Агрополихим, ще представят темата "Азотни торове и устойчиво земеделие  с няколко акцента: Амониев нитрат с нисък въглероден отпечатък, Карбамид с инхибитори, Течен азотен тор с доставка до клиента, Зърнен терминал Варна Запад.
 
За климатичните промени и селекцията в условия на климатичен стрес ще говорят проф. Валентин Казанджиев и доц. д-р Веска Георгиева от НИМХ, както и доц. д-р Н. Петровска и доц. д-р В. Вълкова от Института по царевицата - Кнежа. Технологика, партньори в проекта AgroDigiRise, ще презентират използването на сателитни данни. През втория ден семинарната програма ще започне със спонсора на събитието - Тайтън Машинъри.
Официални гости на събитието ще бъдат: Кирил Вътев - министър на земеделието и храните, Георги Тахов - изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" и Смилена Костова - главен секретар на Икономическият и социален съвет.