Състезателите от Джудо клуб „Кан Тервел-2019“ с медали от престижно състезание

Спортистите от Джудо клуб „Кан Тервел-2019“ участваха в Открит турнир в памет на Недьо Ранчев в Стара Загора

Състезателите от Джудо клуб „Кан Тервел-2019“ с медали от престижно състезание

В 16-то издание на надпреварата стартираха 165 състезатели от 17 клуба. Нашите състезатели излязоха в двубои срещу представители на „Левски“ (София), „Хасково“ и „Респект“ (София), „Биоком“ (Сливен), а на трето място се наредиха „Божилова – Бойни спортове“ (Пловдив) и „Респект“ (София), „Локомотив“, „Десант” (Варна) и др. Категориите, в които се състезаваха бяха „Деца, родени 2011-2013“ и „Юноши, младша възраст, родени 2009-2010 г.“.


 Шампион при юношите мл. възраст, в категория над 63 кг., стана Сами Исмаилов от клуб „Кан Тервел“. При децата Златина Сюзан Лон Петти, в категория над 60 кг, завоюва сребърен медал, а Борис Пламенов, въпреки че е с 1 година по-малък от съперниците си, се класира на 3 място в категорията до 34 кг. Сами Исмаил бе награден от републиканския шампион и бивш състезател на Джудо клуб гр. Тервел д-р Георги Стойчев.

Останалите тервелски състезатели също се представиха достойно, като излязоха в открити двубои с джудисти от спортни училища, с 2 години по- големи от тях.

Основното правило за спортистите от Джудо клуб „Кан Тервел-2019“ е отличният успех в училище и примерното поведение. А по време на състезание излизаш, за да победиш, но ако загубиш- трябва да е с достойнство. Всички джудисти защитават честта на клуба, на училището, в което учат и на Община Тервел.