Лишаване от свобода и глоба получи мъж, държал наркотични вещества с цел разпространение

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата, обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и неговия защитник

Лишаване от свобода и глоба получи мъж, държал наркотични вещества с цел разпространение

Със споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 14 юни 2023г., в Каварна, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, обвиняемият Т. И. е държал с цел разпространение 8,52 грама марихуана и 22,32 грама метамфетамин, на обща стойност 609,12 лева. Част от количеството метамфетамин било разпределено в 88 самозалепващи полиетиленови пликчета.Мъжът се признава за виновен и по обвинението, че на 26 май 2022г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал 0,18 грама марихуана, на стойност 1,08лв., като деянието съставлява маловажен случай.

За извършените деяния Т. И. ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим. Той следва да плати и глоба от 4 000 лева, както и направените по делото разноски в размер на 760,85 лева.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.