Гимназисти от Добрич с успехи в Иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт България

Гимназисти от Добрич участваха в Иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт България, който се проведе в Икономическия университет на 26 и 27 октомври. Част от учениците спечелиха второ и трето място в надпреварата за най-добра и реалистична бизнес идея

Гимназисти от Добрич с успехи в Иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт България

За първа година учениците от Езикова гимназия „Гео Милев“ -  Симона Ризова, Жанина Събева, Георги Николов и Светослав Венков и от Частно езиково училище „Леонардо да Винчи“ – Иван Далакмански и Андриан Митев участваха в подобен иновационен лагер на JA Bulgaria  и останаха вдъхновени от преживяването си. Гимназистите от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов" – Енислав Енчев, Йоана Атанасова, Владимир Петков, Кристиян Върбанов, Кристиян Димитров и Божидар Георгиев участват в този формат за поредна година и показаха устрем и познания в процеса на работа.
Те са разпределени в смесени екипи с техни връстници от Варна, Силистра и Русе и трябваше в рамките на 10 часа, освен да се опознаят и сработят, да създадат бизнес идея по предварително определена тематика и да успеят да представят познания за пазара си и да докажат нуждата на потенциалните клиенти от техния бизнес. 
На трето място са младежите от ПГВМ "Проф. д-р Г. Павлов" – Енислав Енчев, Йоана Атанасова, Владимир Петков в екип с техни връстници от Варна, с идея да създадат приложение-асистент за отглеждане на домашни любимци. 
На второ място е идеята на Георги Николов, Иван Далакмански, Андриан Митев, които представиха идея за устройство за комуникация за нишата на екстремните спортове. 




Журито се състои от успешни предприемачи, преподаватели и консултанти:
Искрен Гайдаров - PhoneArena;  Валентина Макни - преподавател по маркетинг в Икономически университет - Варна;  д-р Светослав Маноилов - част от екипа на JA Bulgaria. 

Програмата „Учебна Компания“ на Junior Achievement Bulgaria за първи път навлиза в Езикова Гимназия „Гео Милев“ и в Частно езиково училище „Леонардо да Винчи“, като ментор е младият предприемач Венцислава Венкова. В Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов" такъв модул предприемачество се провежда вече 20 години благодарение на преподавателката Живка Райкова.