Млада майка от Добрич със собствен малък бизнес – „Шарено камъче“

Запознаваме ви с 32-годишната Кристияна Дичева - Донева от Добрич. Тя е майка на две палави деца – момиченце на 5 и момченце на година и половина. Кристияна има и свой малък бизнес – изработване на фини рисунки върху морски камъчета, които красят домовете на хората. Тя мечтае някой ден да отвори и свое арт ателие

Млада майка от Добрич със собствен малък бизнес – „Шарено камъче“

Откога се занимаваш с това?


Започнах преди 6 години и половина. Бях на плаж и държейки камъче в ръка, си казах: "Колко би било красиво камъчето с нарисувано море върху него, като спомен от лятото, от морето!" И така пробвах, отначало плахо, с много опити и лека полека с все повече увереност. Близки ме съветваха да си направя страница, за да ги разпространя и така и стана. Но всяко начало е трудно, разбира се. Сега вече имам доста опит зад гърба си и забелязвам, че през последната година това творчество се е разпространило.

А защо камъчета?

Камъчетата са нещо различно, по-нестандартно, оставащо спомен завинаги и най-важното..някак си единствено. Всяко е уникално само по себе си, това най-много ми харесва.

Планираш ли да развиеш дейността в други посоки? Колажи, картини, други повърхности?

Рисувала съм и върху платна, но камъчетата са моята страст.

За какви поводи можем да си поръчаме нарисувано камъче?

Могат да се поръчват по различни поводи - рождени дни, кръщенета, сватби, годишнини, момински партита, среща на випуска, за ученици и т.н , но най-хубаво е, когато е без повод, като всеки подарък.

Как можем да си купим от твоите творения?

Всеки желаещ може да се сдобие с ръчно рисувано с акрилни бои морско камъче, като направи поръчка в страницата ми или пък на личния ми профил. Имам желание в бъдеще да си имам едно арт ателиенце, мечта ми е, но хубавите неща се случват бавно.