Салон Noa Aesthetic & Laser Center – едно истинско бижу за красота в Добрич

Виолета и Радостин Михалеви ни разкриват тайните на модерната лазерна епилация и тънкостите при процедурата Микроблейдинг

Салон Noa Aesthetic & Laser Center – едно истинско бижу за красота в Добрич
Салонът за красота Noa Aesthetic & Laser Center се намира в гр. Добрич, на бул. 25ти Септември 5. Бизнесът е семеен и днес ви срещаме със създателите на Noa Aesthetic & Laser Center: семейство Виолета и Радостин Михалеви – екип от професионалисти, който работи с най-новите и модерни методи на пазара. Радостин ще ни разказва повече за лазерната епилация, а Виолета – за Микроблейдинга.


Радостин, кой е най-модерният лазер на пазара?
Безспорен лидер в диодната лазерната епилация е PrimeLase Excellence. Той притежава ултра висока мощност 4800W, подходящ е за всички видове кожи, а резултати се постигат още от първа процедура. PrimeLase Excellence е с
най-висока степен на защита.
 На какъв интервал се правят процедурите?
Процедурите се правят на различен интервал според зоната. Зона лице се прави на 30-40дни, зона тяло се прави на 45-60дни и зона крака на 60-90дни.
Защо е важно космите да бъдат избръснати преди извършване на лазерна
епилация?
Значително важно е космите да са избръснати от 24, до максимум 48 часа преди процедурата, за да може стъблото на косъма да поеме енергията и да я достави до фоликула на косъма. Ако космите не са избръснати, ще изгорят
на повърхността на кожата и могат да предизвикат изгаряне и на самата кожа.
Ефективна ли е лазерната епилация при бели косми?
Не. За да бъде ефективна лазерната епилация, в състава на косъма трябва да има меланин. Меланинът е отговорен за цвета на косъма, а в белите косми няма меланин.
Безопасна ли е процедурата и може ли да предизвика рак на кожата или
да увреди органите?
Процедурата е напълно безопасна и толерантна към кожата. Диодната лазерна енергия с 810 nm дължина на светлинната вълна се прицелва единствено в космите и по никакъв начин не засяга кожните структури или органите.
Кога може да се направи първа процедура?
По правило първата процедура лазерна епилация трябва да бъде направена след настъпване на полова зрялост, като и за двата пола това е към 16-18 години. За момичетата е важно да имат редовен месечен цикъл. Това е от значение за ефективността на процедурата, тъй като по време на пубертета хормоните не са балансирани.
Хормоналните промени оказват ли влияние на лазерната епилация?
Ефективността на процедурите зависи от индивидуалните особености на всеки организъм. Когато е налице хормонален дисбаланс поради заболяване или прием на хормонални препарати, противозачатъчни и други, може да се наложи да бъдат направени по-голям брой процедури. Също така не можем да обещаем колко траен ще бъде резултатът.
Върху татус прави ли се лазерна епилация?
Не, татусите се закриват.
Колко броя процедури са нужни?
Броят процедури е много индивидуален и зависи от зоната, която третираме, като за зони лице и интим са нужни малко повече процедури от зона крака например. Броят процедури зависи и от възрастта на клиента, окосмяването, хормоналния баланс и прием на различни медикаменти. След като се направи необходимият брой процедури, се правят поддържащи процедури веднъж годишно.
Сега Виолета ще ни разкаже повече за Микроблейдинга.
Микроблейдинг PhiBrows е ръчен метод за рисуване на косъмчета с пигмент по форма, според златното сечение и морфологията на лицето.
За кого е подходящ Микроблейдинга и в какви случаи процедурата не е
подходяща?
PhiBrows техниката е подходяща да коригирате очевидни несъвършенства, свързани с формата, дължината, ширината на веждите, както и максимално да се отстрани асиметрията във веждите. Процедурата не е подходяща по
време на бременност и кърмене, при хора с някои видове кожни проблеми и сериозни заболявания.
Какво не трябва да се прави преди Микроблейдинг?
Преди Микроблейдинг е по-добре да не се скубят или къносват веждите седмица-две – нито сами, нито в салона. Избягвайте инжектирането на ботокс в челото поне 4 седмици преди процедурата.
Безопасна ли е PhiBrows процедурата?
PhiBrows процедурата е абсолютно безопасна, когато е направена от специалист в подходящи условия. Аз работя със стерилни инструменти и пигменти, които са в съответствие с разпоредбите на ЕС, не съдържат тежки метали и са изключително пречистени.
Каква е трайността на процедурата?
Устойчивостта на пигмента зависи от няколко фактора: на първо място е качеството на кожата; хормонален дисбаланс; козметични процедури, кремове, продължително излагане на слънце, медикаменти и други, които
допринасят за по-малка издръжливост. При нормални и сухи кожи издръжливостта е около година, при зряла кожа около 2 години, при мазна, пореста и проблемна кожа 6-8месеца.
Мога ли да си направя PhiBrows, ако имам стар перманентен грим?
Процедурата може да бъде направена, ако старият пигмент е значително изсветлял, така че да се виждат новите косъмчета. Ако старият перманентен грим е много тъмен, е най- добре да се направят процедури по премахване
на стария с PhiLaser или PhiRemoval, защото частиците на новия пигмент ще се смесят със стария пигмент в дермата. Различните пигменти имат различна устойчивост на ултравиолетови лъчи. Обикновено старите пигменти са по- устойчиви. Новият перманентен грим ще изсветлее по-бързо и старият пигмент ще остане видим. Ето защо, първо трябва да се премахне старият перманентен грим и тогава да правите нов Микроблейдинг.