„Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“ започна в Балчик

Седем изявени български творци- Аделина Попнеделева, Георги Маринов, Гергана Лалова, Дарина Янева, Деля Чаушева, Деян Вълков, Стефан Чурчурлиев ще работят от 2 до 12 октомври в Белия град

„Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“ започна в Балчик

Творбите още не са създадени, но дългогодишният опит на организаторите показва, че събирането на няколко артисти заедно е ползотворно, енергията на контакта на всеки художник със свои колеги и съмишленици се мултиплицира и води до високи творчески резултати. Отправни точки за участниците в пленера са обкръжението на природата и архитектурата на Балчик и Двореца. Индивидуалността на всеки творец, вдъхновена от тези „Отправни точки“, може да се насочи в различни творчески посоки и да постига изненадващи резултати.


На 10 октомври Кръстю Лафазанов ще изнесе свой авторски моноспектакъл. Изявеният актьор гостува на пленера и на балчишката публика вече за четвърти път, а приятелството му с художниците е дългогодишно.  Тазгодишното представление се нарича „Комикадзе на Кръстюпът“ и ще бъде показано на сцената на читалище "Паисий Хилендарски" от 18 часа.

На 11 октомври в Художествената галерия ще се открие изложба, на която публиката ще може да се запознае с авторите и със създадените от тях творби, които ще останат във фонда на галерията.