Кафе на зърна Lavazza. Какви са основните му качества?

Кафе на зърна Lavazza. Какви са основните му качества?

Кафето – тази магична тонизираща напитка, привлича милиони хора по целия свят. Съществуват огромен брой сортове и марки, но марката Lavazza определено си заслужава да се опита. Компанията гарантира за безупречните характеристики на своите кафе зърна, специално отгледани, сортирани и обработени в различни региони по света. Впечатляващ факт е, че това дори не най-скъпият бранд на пазара, а качеството му е изключително високо.


Репутацията на Lavazza

Lavazza се слави с вековна традиция. От времето, когато създателят ѝ Луиджи Лаваца решава да направи микс от сортове кафе, до днес марката разчита на устойчив аромат и изразен вкус, постигнати от съотношението на различните видове зърна. Предложенията варират от чиста Арабика до бленд с известно количество Робуста в зависимост от избрания тип.

Сега Lavazza продава над 800 тона кафе годишно, а креативната си енергия специалистите на компанията влагат в производството на нови кафе изкушения – на зърна, смляно, в капсули, инстантно и специалитети. Всеки, опитал кафе Lavazza, приготвено от прясно смлени зърна, остава запленен от дълбокия и наситен вкус и обикновено марката се превръща в негов постоянен избор.

Lavazza притежава обширен каталог от кафета в различни категории и всяко от тях привлича своите почитатели със специфичните си характеристики.

За любителите на класиката

За определяне качеството на кафе зърната не само на Lavazza, но и от всеки друг бранд, служат критерии като цялост на зърната и свежест, а в приготвената напитка трябва да присъства приятна горчивина. Относно аромата – той е различен при различните видове кафе и пряко повлиява вкусовото възприятие.

Ако сте сред любителите на класическия вкус и сте решили да му се насладите с кафе Lavazza, може да го направите с десетки видове, сред които най-популярни са:

Lavazza Classico 

Това несъмнено е първият избор, който може да създаде цялостна представа за постиженията на марката през годините. Макар и средно печени, смлените зърна придават сила на напитката, но със сладки нотки, което подсилва усещането за богатство на вкуса.

Lavazza Espresso 

Своеобразната визитка на италианското кафе се състои само от зърна Арабика. От тях се получава умерено силна напитка с наситен аромат и фини нотки на шоколад.

Lavazza Oro

Вариантът е популярен заради лекия флорален и плодов аромат, който се усеща още при приготвянето му. Oro е доста „силно кафе“ в пълния спектър на това понятие и оставя послевкус на мед.

Lavazza Rossa

За тези, които не харесват прекалено силния вкус, Lavazza Rossa е идеален избор. Балансираното съчетание на 70% Арабика и 30% Робуста и леко изпечените зърна правят напитката по-лека, със слаб шоколадов нюанс.

За ценителите на мекия вкус

На всички потребители, избягващи горчивината и тежкия послевкус, Lavazza предлага кафе зърна, които са с мек, кадифен дъх и същото неизменно качество.

Едно от най-популярните кафета на марката е Lavazza Crema e Aroma – бленд от най-добрите зърна Арабика и Робуста. Средно силно, с интензивен и ароматен вкус, от него може да се приготви великолепно италианско еспресо или предпочитани млечни напитки.

С преобладаващо количество Робуста в състава си – 60%, кафето Lavazza Grand Espresso притежава по-голяма сила, твърдо плътно тяло и наситен сладък аромат.

На любителите на кафетата с по-фин вкус ще допаднат Super Crema с устойчиво ухание на мед и бадеми и плътен, дълготраен каймак, както и пленителните Bella Crema от 100% Арабика с приятни нотки на ванилия, карамел и шоколад и много други.

Високото качество на кафето Lavazza е предпоставка да извлечете перфектен вкус от всяка чаша. Произведено в автентичен италиански стил, то може да задоволи и най-претенциозните кафе любители, независимо дали се приготвя с машина за еспресо, филтърна или се използват капсули.

Кафе зърната Lavazza имат срок на годност 2 г., стига да се съхраняват правилно. Но вероятно и вие ще бъдете сред тези, които предпочитат да не се запасяват с голямо количество, а да експериментират с различен вид Lavazza, откривайки всеки път нова кафе наслада.