Код "Оранжево" в почти цялата страна

В момента температурата на въздуха в Добрич е минус 18 градуса. Код "Оранжево" е обявен в почти цялата страна днес, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. И днес ще бъде много студено, минималните температури ще са между минус 13 и минус 18 градуса, в отделни райони на Северна България - до минус 23.

Код "Оранжево" в почти цялата страна

Дневните температури ще остават доста под нулата - в Северна България между минус 10 и минус 14, в Южна и по Черноморието - предимно между минус 4 и минус 9 градуса. В София - минимална температура - около минус 14, максимална - около минус 9 градуса. По Черноморието освен минусови температури се очаква и силен вятър.


 

Код "Оранжево" означава опасно за хората време, прогнозирани метеорологични явления с голяма интензивност и възможни щети и жертви. Метеоролозите съветват да сме внимателни, да се следят очакваните метеорологични условия и по възможност да избягваме рисковете.

Единствено в областите Благоевград, Смолян и Кюстендил остава в сила код "жълт" - при който времето е потенциално опасно.