Областният управител ще извърши оглед на района, където е открит дронът с боеприпас

Веднага след получаване на сигнала от тел. 112 при оперативния дежурен в Областен съвет по сигурност Й. Костадинова проведе разговор с контраадмирал Кирил Михайлов – командир на ВМС

Областният управител ще извърши оглед на района, където е открит дронът с боеприпас

Областният управител Йорданка Костадинова ще извърши лично оглед на мястото, където е открит дрон с боеприпас. Веднага след получаване на сигнала от единния телефонен спешен номер 112 при дежурния в Областен съвет по сигурност Йорданка Костадинова подаде уведомление до началника на отбраната на Българската армия адмирал Емил Евтимов и до командира на Военно-морските сили контраадмирал Кирил Евтимов. Областният управител проведе разговор и по телефон с командира на ВМС за гарантиране сигурността на жителите на населеното място. „От полицията ме увериха, че районът е отцепен“ – каза Й. Костадинова и допълни, че ВМС са заявили, че група за обезвреждане ще бъде на място, за да проучи и обезвреди при необходимост боеприпаса. 
Собственик на хотел в Тюленово е подал сигнал на тел. 112 за забелязан във водата предмет, наподобяващ малък самолет /дрон/ и към него прикрепен предмет наподобяващ боеприпас. Уведомени са ОД на МВР Добрич, РД ПБЗН-Добрич и ОД при Общинския съвет по сигурност-Шабла. МВР са изпратили патрул на място, който е извършил проверка и информацията е предадена на ОД на НКВЦ и на ОД на ВМС-Варна. Изготвено е искане за военно формирование за обезвреждане на невзривения боеприпас. Групата от специалисти вече е на място, извършват оглед и ще се предприемат действия по обезвреждане на боеприпаса.