Наградата на кмета и призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“

От 9 до 11 септември се проведе конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“2023

Наградата на кмета и  призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“

Петото издание на „Дунавски звезди“ събра деца и младежи от цялата страна, конкуриращи се за призовите отличия в Категориите „Индивидуални изпълнители“ и „Вокални формации“.


Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ - Добрич се представиха повече от успешно в надпреварата при индивидуалните изпълнители.

Седмокласникът Пламен Иванов грабна едно от двете най-престижни отличия на конкурса - Наградата на кмета на Община Силистра (грамота, приз и парична награда в размер на 500 лв.). Той очарова публика и жури с изпълнението на българската си песен „Страничен наблюдател“, което му донесе изключително висок резултат на първи тур.

Ивайла Михайлова спечели поредната си първа награда. Тя събра най-висок сбор точки от всички участници в трета възрастова група (5 - 7 клас), като имаше щастието да види доста десятки, вдигнати от журиращите по време на явното гласуване.

Нейната по-малка сестра Никол Михайлова се представи изключително успешно при малките във втора възрастова група (2 - 4 клас). С изпълнението на първата си песен „Високо“ на ФСБ тя събра почти максимален сбор точки - 59, 5 (пет десятки и една оценка от 9.50). За съжаление втората й песен не бе оценена толкова добре и Никол остана на втора позиция сред 14-те участници от найната група. Ники се връща в Добрич с втора награда - приз, грамота и предметна награда.

В Гала концерта, който се проведе  на централния площад в град Силистра, взеха участие двама възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова - Ивайла Михайлова, като носител на първа награда, и Пламен Иванов, като носител на Наградата на кмета.