Йорданка Костадинова с амбицията да върне предишното лице на област Добрич на картата на България

Новият областен управител на Добрич Йорданка Костадинова днес официално встъпи в длъжност и пое ключа от назначения от служебното правителство на Гълъб Донев Здравко Здравков, който е освободен от поста си

Йорданка Костадинова с амбицията да върне предишното лице на област Добрич на картата на България

Досегашният областен управител на Добрич Здравко Здравков предаде символичния ключ за областта на избрания с решение на Министерския съвет нов областен управител – Йорданка Костадинова. Той заяви, че тя има преимуществото да работи в условията на редовен кабинет и да се възползва от личните си контакти с министри, в очакване на приеман на новия бюджет на държавата - привилегия, с която Здравков не се е ползвал. „Оставяме една добре работеща администрация, постигнахме нови стандарти и нови висоти във възможността ни за работа“, посочи Здравков.




Йорданка Костадинова, приемайки ключа за областната управа заяви, че за нея това е както удоволствие, така и голяма отговорност. Тя заяви готовността си да работи в тясно сътрудничество с администрацията и с гражданите, защото е крайно време политиците да започнат повече да се вслушват в хората. Тя посочи, че първоначално ще направи ревизия и анализ на дейността на Областната управа. „Ще положа всички усилия област Добрич отново да възвърне лицето си на картата на България, каквото беше преди години. Надявам се и на по-малко обезлюдяване на областта“, заяви Йорданка Костадинова. Сред проблемите, с които ще започне веднага да се занимава, Костадинова постави ситуацията на границата край село Кардам, както и опазването на залива „Болата“. Тя посочи още, че е крайно време проектът за разкриването на филиал на МУ Варна в Добрич да бъде завършен. „Много неща могат да се направят. Това, което мога да обещая е, че ще работя на 100%“, допълни Йорданка Костадинова.