Дияна Боева ще представи новия си роман „Замръзването“ в РБ „Дора Габе“

Събитието ще се състои на 22 юни от 17.30 в библиотеката. Организатори са Община Добрич, Издателство „ЕРГО“ – София и Регионална библиотека „Дора Габе“ - Добрич

Дияна Боева ще представи новия си роман „Замръзването“ в РБ „Дора Габе“

Книгата „Замръзването“ ни връща към Жан-Виденовата зима от 1996-1997 година. Тя ще бъде представена от доц. д-р Христо Боев.




Дияна Боева е родена в гр. Добрич. Завършила е българска филология. Преподава български език и литература, редактира класическа и съвременна европейска проза. Публикува текстове в различни всекидневници, както и в литературни издания и сборници. С логото на издателство „Ерго“ излизат и трите романа на авторката, които очертават първата съвременна българска трилогия в по-ново време: началото на 50-те и края 80-те на XX век в „Писма за оригами“ (2016); началото на 90-те на XX век в „Невинни“ (2020); 1996-1997 в „Замръзването“ (2023), роман, свързан с Жан-Виденовата зима. Всяка от частите може да бъде четена поотделно, но заедно се разгръща учудващ и автентичен епически свят, в който човекът е открил своя град К. и мястото си в него.