Радостина Жекова: „Денят на полето“ е кауза, която сплотява бранша по приятен и забавен начин

„Ден на полето“ ще се проведе в рамките на три дни, от 25-ти до 27-ти юли включително

Радостина Жекова: „Денят на полето“ е кауза, която сплотява бранша по приятен и забавен начин

„Денят на полето 2023“ е организация на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, част от НАЗ  и ще се проведе за втора поредна година. 



Мястото на земеделското изложение е променено и ще е на 5-ти километър до Добрич. „Каним всички наши колеги на това разкошно поле, което вече е насято със слънчогледи, царевици и сорго на френска компания“, сподели председателят на ДСЗ Радостина Жекова. Организацията вече е към финала си, договорени са всички мероприятия, които са от занимателната част от „Ден на полето“. Вторият ден е посветен на децата и ще премине под мотото „Месим хляб на полето“. Малчуганите и техните родители ще могат да видят как се мели брашното и как се меси хляб. Подготвени са и много изненади от музикални гости и забавна програма. Последният ден ще бъде истинско предизвикателство към всички гости и участници в „Ден на полето“, които ще трябва да вземат със себе си своите песнопойки, за да участват в „Полето търси своите таланти“. 

Засега официалното откриване е планирано за 25-ти юли от 17.00 часа. Поканени са всички земеделци и техните семейства, а и всички, които искат да усетят от магията на този празник. 

В „Ден на полето“ ще бъде показано най-доброто от компаниите, производители на семена, затова и платформата ще е по-малка от тази миналата година. При демонстрациите на селскостопанските машини също ще бъде показано най-доброто. Демонстративните полета, шатрите на участниците, сцената и изобщо всичко, което ще предложи на своите посетители „Ден на полето“ ще бъде разположено върху 50 декара. 

Към този момент потвърждения за участие са получени от 60 фирми. „С удоволствие приемаме всички заявки за участие и продължаваме да приемаме такива“, посочи Радостина Жекова. Целта на организаторите е хората, които ще дойдат в „Деня на полето“ да са професионалисти в това, което правят и земеделците да имат полза от това, което ще видят. „Със сигурност една такава проява сплотява бранша ни и връща Добрич на земеделската карта, където заслужава да бъде, защото земеделците му заслужават това. В България трудно се кооперираме, но когато каузата е една, се получава“, категорична е Жекова. 


В трите дни демоплатформата ще работи от 14.00 до 22.00 часа вечерта. Всяка вечер ще има гост изпълнител. Радостина Жекова обещава много забавление и хубави емоции.

„Надяваме се на едно много добро настроение на всички в „Ден на полето“, надяваме се да е приключила жътвата и колегите не само да се забавляват, но и да открият това, което им е полезно“, сподели още Радостина Жекова.