След въпрос на Ивайло Мирчев: Назначена е нова обществена поръчка за Морската естакада в Шабла

Назначена е нова обществена поръчка за обект “Инженеринг за възстановяване на пристанищно съоръжение при нос Шабла - Морска естакада с островни площадки”

След въпрос на Ивайло Мирчев: Назначена е нова обществена поръчка за Морската естакада в Шабла

Това става ясно от отговор на генералния директор на “Пристанищна инфраструктура” Петър Сеферов на зададен въпрос от народния представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.



В писмото се казва още, че със заповед на Сеферов е назначена работна група за подготовка на открита процедура на обществената поръчка със срок 23.06.2023 г. А прогнозният срок за публикуване на решение и обявление в Регистъра на обществените поръчки в ЦАИС - ЕОП е до края на август тази година. 

Уточнява се също, че документацията на прекратената обществена поръчка не включва ремонт или реконструкция на изпълнената част, но възложителят е предвидил възможност за възстановяване на нарушена антикорозионна защита на Морската естакада. 

На последващ въпрос от Мирчев за явяването на само двама участници в последната процедура по възлагане на обществената поръчка, Сеферов дава информация, че Морската естакада е сложно хидротехническо съоръжение и изисква специфично оборудване и професионален опит на участващите, на което се дължи ниският интерес. Той допълва още, че съобразявайки се с тези обстоятелства, документацията по обществената поръчка ще бъде прецизирана с оглед възможността за разширяване обхвата на възможните участници.