Добричлията Владислав Енев e създател на платформа за осиновяване на бездомни животни

Той е родом от Добрич, работи в IT сектора, но има и друго занимание - да помага на бездомни животни. Владислав Енев комбинира работата си с важна за него кауза и така създава приложението "Adopt Me/Осинови ме"

Добричлията Владислав Енев e създател на платформа за осиновяване на бездомни животни

Владислав Енев разказва, че причината за създаването на платформата е неговата приятелка. Тя го насърчава да създаде приложение и уеб платформа, чрез които лесно и бързо да се осиновяват животни. Услугата е напълно безплатна.  



IT специалистът обясни, че поддръжката на сайта и приложението са изцяло в негови ръце. “Не работя за някаква компания, която ме е накарала да го направя. Моя е инициативата и сам си го разработвам и поддържам, като не печеля никакви пари от приложението и съответно имам само разходи”, обясни той.

Платформата в момента има около 300 абоната. От около 40 обяви за осиновяване, 12 животни вече са намерили своите любящи стопани.  


На въпроса дали е възможно приложението да се разрасне и да се използва от хора от цялата страна, Владислав Енев отговори следното: 

“Има такава възможност, не е изключено. Но това зависи не само от мен, колко много искам да го разпространя, а и от интереса на хората. Има и доста хора, които са скептично настроени. Има хора, които си мислят, че по този начин собственикът на приложението и уебсайта печели пари. Различни перспективи”.  

IT специалистът казва, че нещо, което всеки може да направи е да нахрани и напои животно на улицата. По-голяма стъпка би била да се обърне към Общината с молба за кастрация на животни. А нещо по-мащабно би било държавата да направи приложение, в което всички приюти да бъдат централизирани. Младият мъж изрази готовност да даде и своето приложение на държавата, в името на осиротелите животни.  

Владислав Енев призовава хората да бъдат по-добри и да се замислят преди да правят каквото и да било.