Йордан Йорданов: Здрави дървета при ремонта на центъра няма да бъдат премахвани

Това заяви днес на брифинг кметът на Община Добрич Йордан Йорданов по повод общественото недоволство от подмяната на 70 дървета в първия етап от ремонта на централната пешеходна зона на града

Йордан Йорданов: Здрави дървета при ремонта на центъра няма да бъдат премахвани

На последното заседание на Общинския съвет Добрич беше обявено, че според проекта, спечелил конкурса за ремонт на центъра на Добрич в първия му етап ще бъдат подменени 70 дървета, а изцяло ще се премахнат четири. Това предизвика обществено недоволство, което формира и Инициативен комитет, който събираше подписи от жителите на града в подкрепа на дърветата. 



„Никой от нас, още по-малко аз, искаме да махаме насила здрави дървета. Това е предложение на проектантите и съответно предстои ние да кажем съобразяваме ли се с него или не. Ние сме гъвкави и можем да удовлетворим всички желания, стига да имаме нормална комуникация“, посочи кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Той уточни, че предстои при започването на ремонта всички страни по проблема да бъдат на място и да се извърши обследване на всяко едно дърво. Йорданов увери, че здравите дървета ще бъдат оставени и няма да бъдат премахвани. Той изрази надеждата си в следващите седмици всички граждани и организации, които са разтревожени от проекта за ремонта и съдбата на дърветата, да могат да разговарят спокойно, за да се вземат най-добрите решения, които да удовлетворяват всички. Според Йорданов е важно ремонтът на центъра да започне. „Виждате, че шествието на 24 май, за съжаление, мина по счупените плочки, което вярвам, че ние и нашите деца не заслужаваме“, допълни Йордан Йорданов.

Обследването на дърветата ще се извърши от Община Добрич, проектантите на ремонта на центъра, неправителствените организации и всички заинтересовани граждани.