Представят „Мислодобив“ на Калин Терзийски в Добрич

На 31 май /сряда/, от 18.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде представена новата книга на Калин Терзийски „Мислодобив“, сборник с есета на различни теми от ежедневието, писани по време на пандемията

Представят „Мислодобив“ на Калин Терзийски в Добрич

Почитателите на творчеството на Калин Терзийски ще имат възможност да научат повече за сборника и житейската философия на популярния писател. Литературната среща ще се проведе във фоайе с пиано на библиотеката. Заповядайте. Входът е свободен.



Калин Терзийски (р.1970 в София) е поет, писател и сценарист, лауреат на Годишната награда за литература на Европейския съюз за 2011 г. Завършил е Висшия медицински институт – София през 1996 г., след което специализира психиатрия. През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. Издал е няколко сборника с разкази и стихосбирки, участва в няколко общи проекта на литературния клуб „Литература*Диктатура“. През 2010 г. издава романа „Алкохол“, написан в съавторство с Деяна Драгоева, следват романите „Лудост“ (2011), „Войник“ (2012), „Любовта на 45-годишния мъж“ (2013), „Разкажи ми“ (2018), „Аз и Бог“ (2020).

Из книгата:

"Аз съм само поглед, мисъл и фантазия – наблюдавам тук и там, шаря с очи неспокойно, виждам всякакви неща и се опитвам с тези всякакви неща да построя нещо, което да нарека свят.

Естествено, давам си сметка във всеки миг, че човек вижда това, което знае. Това, към което душата му е насочена. Великият Апелес казал на обущаря: Sutor, nonsupracrepidam! Обущарю, не по-високо от обувките! Защото обущарят почнал да му дава съвети как се рисуват дрехи, оръжия и т.н., а не се ограничил до обувките (за чието рисуване му дал ценен съвет). Защото, явно е, обущарят едва ли разбира нещо от нещата извън обувките; тъй като в света той вижда не друго, а кой как е обут!"