Светлин Трендафилов откри изложбата "7едем" в Каварна

Идеята за заглавието на изложбата „7едем“ идва от факта, че експозицията е седма по ред и обединява 7-те основни техники, ползвани от художника

Светлин Трендафилов откри изложбата "7едем" в Каварна

Каварненският творец Светлин Трендафилов представи трета самостоятелна изложба в Каварна. В една от залите на Художествена галерия „Христо Градечлиев“ самоукият автор подреди платна - живопис, масло върху платно, акварели, натюрморт, пейзажи и абстрактни. 



Специален гост на събитието е Стела Кенфилд - майсторка на акварела с родови корени в България, работила с едни от най-добрите американски акварелисти и Даниел Смит от Сиатъл - президент на една от водещите компании в света за производство и продажба на художествени материали.

Представил душевността си чрез образи, чувства и символи Светлин Трендафилов показва, че разбира езика на красотата по свой начин, доставящ естетическа наслада, както на твореца, така и на зрителя. Пред уважилите събитието авторът сподели, че се чувства смирен, късметлия и удовлетворен от възможността да представи експозицията, която показва само част от богатият спектър на личните му творчески интереси.

Изложбата остава в Галерията и може да бъде видяна до 15 юни. 


Снимки: Община Каварна