Договорът за ремонта на читалище „Йордан Йовков“ в Добрич беше подписан днес

Дейностите ще започнат след празненствата по случай 24 май и ще продължат до края на месец септември

Договорът за ремонта на читалище „Йордан Йовков“ в Добрич беше подписан днес

Средствата за ремонта на читалището „Йордан Йовков“ в Добрич са осигурени от Национален Доверителен Еко Фонд и средства на Община Добрич. Общо те възлизат на 1 126 126 лв., като финансирането от Еко фонда е в размер на 800 000 лв. 


Архитект Красимир Димитров, управител на фирмата, която ще извърши ремонта, представи какви дейности ще бъдат изпълнени. Фасадата на сградата ще бъде подменена. Съществуващата каменна облицовка и дограма ще бъдат свалени и подновени, ще се положи и външна изолация. Покривът на основната сграда също ще бъде ремонтиран.  Предвижда се подмяна и на тръбната разводка и отоплителните тела в цялата сграда. „Обемът на ремонта е голям и доста сложен като изпълнение“, подчерта арх. Димитров. 

След празненствата по повод 24 май ще се стартира с лицевата част на сградата на читалището и ще се продължи със страничните фасади. По време на ремонта търговските обекти, които се намират в сградата на читалището, ще преустановят дейност. От съображения за сигурност дейностите и в читалището ще бъдат спрени временно.

„Изключително важно е да се модернизира инфраструктурата на центъра и с този проект го доказваме“, подчерта при подписването на договора за ремонт кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.