Камион за извозване на строителни отпадъци заработи в Генерал Тошево

Услугата ще се извършва по график и по реда на подаване на заявленията и когато камионът е свободен. Вместимостта на машината е до 5 тона

Камион за извозване на строителни отпадъци заработи в Генерал Тошево

От средата на месец май Община Генерал Тошево започва официално да приема заявки за извършване на услуга с новозакупения камион за извозване на строителни отпадъци, който ще обслужва населението в цялата община. За целта трябва да се подаде писмено заявление по образец в Информационния център на сградата на Община Генерал Тошево до Отдел „Териториално устройство, строителство, инвестиционна дейност и екология“.



    Важно е да се знае, че всеки, който желае да ползва услугата, трябва да упомене приблизителното количество като тонаж на строителните отпадъци, които ще бъдат извозени. Това се налага, тъй като заплащането ще става при подаване на заявлението и обявяване на количеството отпадъци. Събирането на отпадъците се извършва пред самия дом на хората. Те не трябва да извозват отпадъците до определено място.  

   Сумата за услугата за извозване на строителни отпадъци е строго регламентирана в Наредбата за управление и финансиране на дейностите по третиране на битови и строителни отпадъци на територията на община Генерал Тошево. Препоръчително е отпадъкът да бъде предварително разделен – например само тухли, цигли, бетон или керамични изделия. Ако това условие е спазено, таксата за 1 тон строителни отпадъци е едва 6 лева. Към тях се начислява и такса от 24 лева за извозване. Ако обаче отпадъците не са сортирани разделно, а са смесени, то таксата е 133,75 лева с ДДС.