Добрият пример: Родители облагородиха дворните пространства на ДГ „Щурче“ в Добрич

Инициативата е на членовете на Обществения съвет към детската градина и се прие с голям интерес от страна на родителите, съобщават от забавачката

Добрият пример: Родители облагородиха дворните пространства на ДГ „Щурче“ в Добрич

В рамките на две седмици бе създадена организация сред родители, учители и възпитатели, като предварително бе направено анкетно проучване за възможността на родителите да се включат в облагородяването на дворните пространства.



Участниците подкрепиха инициативата и се включиха с дарения, доброволен труд и огромен ентусиазъм.  Заедно с децата си, родителите успяха да засадят дръвчета, да боядисат катерушки и люлки, да обновят пясъчниците, да ремонтират счупените уреди за игра на двора, както и да реализират разнообразие от интересни идеи от употребявани автомобилни гуми. За часове пространството за игра на открито на двата адреса се преобрази.

Добрият пример, който родителите дадоха на своите деца доведе до създаването на едно по-приятно и приветливо дворно пространство, което освен за забавление служи и за правилното образователно развитие на децата. Инициативата по облагородяване на дворните пространства в ДГ№12 „Щурче“, на ул. Дунав и ул. Вардар няма да спре до тук. Предвидени са още дейности, които ще бъдат реализирани при подходящи условия.

Ръководството на Детска градина №12 „Щурче“ и членовете на Обществения съвет изказват своите искрени благодарности към всички родители, учители и възпитатели, които приеха тази инициатива за своя кауза и се включиха с всички възможни средства и усилия.