Седмицата на спорта в Генерал Тошево: оспорвани футболни двубои на ученици до седми клас

На 12 май се изиграха три интригуващи сблъсъци по футбол за деца от първи до седми клас на училищата СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски" в рамките на Седмицата на спорта на град Генерал Тошево

Седмицата на спорта в Генерал Тошево: оспорвани футболни двубои на ученици до седми клас

Голяма част от отборите са съставени от момчета от школата на ФК „Спортист 2011“. При тях пролича работата на треньорите и постоянните участия в турнири под егидата на БФС. 



Срещите започнаха с двубоите при най-малките и колкото възрастовите групи растяха към по-горен клас, толкова по-динамични и равностойни бяха двубоите. Няколко момчета изпъкнаха с таланта си и обраха овациите на съученици, приятели и родители, които се бяха събрали в парка покрай игрището за мини футбол, където се проведе надпреварата.

Най-голям интерес имаше при срещите на по-малките, тъй като техните класове бяха изпълнили целия парк, за да подкрепят своите съученици. Публиката беше ентусиазирана, а децата дадоха всичко от себе си. 

Общо в турнира по футбол се включиха близо 50 деца. На всички са раздадени тениски с логото на Седмицата на спорта. След срещите всички получиха и призови медали, както и купи.