Изложба за незрящи с триизмерни макети в РБ „Дора Габе“

Изложбата на триизмерни макети на световни забележителности ще бъде открита в библиотеката на 16 май, вторник, от 11.00 часа

Изложба за незрящи с триизмерни макети в РБ „Дора Габе“

Експозицията е организирана от Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ и РБ „Дора Габе“. Събитието се осъществява със съдействието и подкрепата на Деница Сачева, депутат в 39-то Народно събрание.



Експозицията включва макети, изработени по проект на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“, реализиран с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България по Програма за малки грантове. Пояснителният текст за всеки макет е изписан на български език – плоскопечатен и брайлов за посетители със зрителни увреждания. Целта на изложбата е хората в неравностойно положение, сред които са и незрящите граждани, да бъдат приобщени към социалния и културния живот в града, като им се предостави възможност да се докоснат до красотата на знакови световни обекти от богатото културно наследство на човечеството.

Изложбата е интересна и за хора, които нямат зрителни проблеми, но имат желание да разгледат моделите. Тя ще бъде подредена до 16 юни 2023 г. Входът е свободен.