Един загинал и петима ранени при катастрофи през празничните дни в Добричко

Пострадалите са без опосност за живота, съобщават от ОД на МВР Добрич

Един загинал и петима  ранени при катастрофи през празничните дни в Добричко

На 7 май, около 16:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя за с. Дончево, обл. Добрич в близост до околовръстен път. На място е установено, че 19-годишен мъж, водач на лек автомобил „Деу“, губи контрол над МПС, удря се последователно в крайпътни дървета и се преобръща извън пътното платно. Вследствие на инцидента, водача е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на раменна кост, натъртвания и контузии, без опасност за живота.



На 8 май, около 10:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-71 в района на пътен възел за с. Стефаново, обл. Добрич. На място е установено, че 66-годишен мъж, водач на лек автомобил „Сеат“ не пропуска движещият се по път с предимство лек автомобил „Субару“, управляван от 41-годишен мъж. Вследствие на инцидента 66-годишният водач почива в болницата, 41-годишният водач е прегледан и освободен за домашно лечение с натъртвания по тялото. Возещите се в лек автомобил „Субару“, двама мъже на 42-години и 64-години са настанени в МБАЛ Добрич за лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май, около 15:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя къмпинг „Добруджа“ посока град Шабла. На място е установено, че 70-годиние мъж, водач на лек автомобил „Опел“, губи контрол над МПС и се преобръща в ляво по посока на движението си в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента е пострадала возещата се в колата, жена на 68-години, която е настанена в МБАЛ Добрич с комоцио, без опасност за живота.