Доброволци събраха над 10 тона отпадъци около ГКПП Кардам днес

Тази година Община Генерал Тошево избра да отбележи Деня на земята с почистване на мястото, което е "лицето на България", а именно ГКПП – Кардам

Доброволци събраха над 10 тона отпадъци около ГКПП Кардам днес

Въпреки лошите метеорологични условия над 100 доброволци се включиха в организираната акция – кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заедно със своя екип и служители на общинска администрация, ученици от трите образователни институции в града, Районно управление гр. Генерал Тошево, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Генерал Тошево, Граничен полицейски участък гр. Генерал Тошево, народният представител от коалиция “БСП за България" Мая Димитрова, председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова, кметство Кардам и десетки жители от село Кардам и село Йовково.  



Извозването и депонирането на отпадъците, които надхвърлиха над 10 тона, се осъществи с помощта на специализирана техника. По протежение на пътя са поставени чували за отпадъци с указателни табели, които да приканват шофьорите да пазят чистота.