Седмица на гората в учебните заведения на община Крушари

Ученици от училища на община Крушари, както и деца от Детска градина – Крушари и изнесените групи в Коритен, Телериг и Лозенец се включиха в Еко акция по повод седмицата на гората. Инициативата е осъществена чрез Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни

Седмица на гората в учебните заведения на община Крушари

На децата и учениците бяха предоставени млади брезички, плачещи върби, магнолии, както и вечнозелени храсти – кипариси и туи. Всяко учебно заведение избра кътче, което да облагороди и за което да полага грижи оттук насетне. В усилията си да изградят нови зелени пространства малчуганите бяха подкрепени от своите родители и учители.



Грижата за дворни пространства, озеленяването и функционалното използване за уроци и игри на открито не са чужди за крушарските учебни заведения. През 2020 г. два проекта на Детска градина – Крушари саа финансирани от Предприятието за управление на отпадъците към МОСВ, а преди няколко дни СУ "Христо Смирненски" - с. Крушари получи одобрение за цялостно обновяване на парковата среда и външните пространства. В училището абитуриентите посадиха свое дърво, което символично „завещаха“ на първолаците от същото школо.




Снимки: Facebook Димитрина Петрова