Три отличия за Студио "Зонели" от Националния конкурс "Звездици за Лора" - Свищов

След тригодишно прекъсване, един от най-елитните и обичани конкурси за млади поп изпълнители в страната беше възобновен

Три отличия за Студио "Зонели" от Националния конкурс "Звездици за Лора" - Свищов

Шестнадесетото издание на "Звездици за Лора" - гр. Свищов се проведе в края на миналата седмица от 7- ми до 9-ти април. Талантите на Студио за вокално обучение "Зонели" – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, се представиха успешно и завоюваха три отличия.  




С втора награда, в пета възрастова група 17-19 години, е удостоена Тея Йорданова. В трета възрастова група (11 - 13 г.) с 40 участници и в изключително оспорвана конкуренция за челна позиция успя да се пребори Ивайла Михайлова, която получи трета награда. Също в трета възрастова група сред отличените е и Теодора Велинова, на която е връчена специална награда. 

Шестчленното професионално жури е председателствано от поп звездата Маргарита Хранова. След специална покана от страна на организаторите, на Гала концерта пя добричлията Александър Петров, който миналата година стана трети в телевизионния музикален формат „Гласът на България“, и който също е част от голямото семейство на Студио „Зонели“ - Добрич. Александър е лауреат на миналогодишни издания на конкурса и голям приятел и поддръжник на форума. 

Конкурсът „Звездици за Лора“ се провежда в памет на Лора и другите трагично загинали свищовски деца в река Лим през 2004 г.