20 безработни лица до 29 години започват работа в община Генерал Тошево

Община Генерал Тошево стартира от 05.04.2023 година изпълнението на Проект „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран от Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

20 безработни лица до 29 години започват работа в община Генерал Тошево

По проект „Нова възможност за младежка заетост“, сключен между Община Генерал Тошево и  Агенция по заетостта  чрез Дирекция „Бюро по труда” Генерал Тошево са осигурени нови 20 работни места за безработни лица на възраст до 29 години.  Сключените договори са за срок от 4 месеца, като работните места са както в града, така и по населените места в общината.




В общинската администрация са назначени двама младши експерти. И 18 общи работници в селата Василево, Градини, Житен,  Изворово,  Къпиново, Люляково,  Пчеларово, Рогозина и  Снягово.

С включването в проекта Община Генерал Тошево продължава политиката на социална ангажираност и интеграцията на младите хора на пазара на труда. Проектът ще спомогне за улесняването на прехода от образование към заетост за безработни младежи, които ще получат първи или нов шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални знания и умения, придобити на работното място.