Гости от три европейски държави посетиха СУ „Любен Каравелов“ в Добрич

Визитата на представители от Хърватия, Португалия и Турция е в рамките на програмата „Еразъм+“, по която добричкото училище е партньор

Гости от три европейски държави посетиха СУ „Любен Каравелов“ в Добрич

В тържествена атмосфера и с народни носии Средно училище „Любен Каравелов“ прие гости от Хърватия, Португалия и Турция. Те бяха посрещнати с питка и сол, след което последваха изпълнения на народни танци и популярни български песни, представени от възпитаници на училището. След приветственото си слово директорът на СУ "Любен Каравелов" Светла Иванова покани гостите в модерния СТЕМ център. В него ученици и учители се докоснаха до постиженията на „каравеловци“ в областта на технологиите и иновациите. 




Седмицата е преминала с много емоции, приятелства, обмяна на знания и опит в създаване на „3D“ модели в областта на природните науки, роботиката и виртуална реалност. Гостите са изпратени към родните си места с малък сувенир за спомен - изработване на орнамент от българска шевица с любезното съдействие на екипа на Младежки център - гр. Добрич. Предстоят още две мобилности по проекта - в Португалия и Турция, които ще се осъществят през следващата учебна година.