Три кражби в областта през последните дни

По два от случаите са образувани досъдебни производства

Три кражби в областта през последните дни

На 31 март, около 17:00 часа, полицията получава съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Тюленово. По данни на тъжителя за времето от 18 март до 31 март тази година,  неизвестен извършител е отнел от владението му колесар за лодка, лодка с дължина 5,20 м. и извънбордов двигател „Хонда“. По случая е образувано досъдебно производство.



Ден по-късно, около 08:40 часа е получено съобщение за противозаконно отнет електрически мотопед, паркиран в частен имот на територията на с. Орляк. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието - криминално проявени мъже на 31 години и 23 години. Откраднатата вещ е открита. Работата по случая продължава. 

На същия ден, 5 минути по-късно, е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма за извършена кражба от охраняван склад на територията на с. Малка Смолница. По данни на собственика е извършена кражба на 46 торби семена царевица и 45 торби семена слънчоглед. По случая е образувано досъдебно производство.