Изложение на местни продукти организира Министерството на земеделието в Добрич

Жителите и гостите на Добрич ще могат да опитат и да си закупят месни, млечни, тестени, пчелни и занаятчийски продукти, шоколад, мед, вино и др., които са произведени на териториите на местните инициативни групи в България.

Изложение на местни продукти организира  Министерството на земеделието в Добрич

Министерството на земеделието организира традиционно изложение на местни продукти в Добрич. Събитието ще се проведе в периода 27-28 март в зала „Добротица“.


На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Събитието ще бъде съпроводено с дегустации на местни храни, дискусии и директни срещи с производителите.

Традиционното изложение има за цел да популяризира и да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред широката общественост. Възможността за директен контакт с производителите ще даде на посетителите полезна информация относно предлаганите продукти, техните характеристики и качества.

В допълнение към изложението ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР“.