Детски градини в Тервел с нов облик и мебели за следващата учебна година

Финансирането е осигурено от проекти, както и от бюджета на Община Тервел

Детски градини в Тервел с нов облик и мебели за следващата учебна година

Първият проект е за цялостен ремонт на интериора на детска градина „Детелина“ в гр.Тервел . Финансирането е споделено между Проект „Красива България“ и общината. Сградата, в която се помещава Детска градина „Детелина“, е построена преди повече от петдесет години и оттогава се ползва като детска градина. 



Интериорните елементи на сградата не са променяни от нейното построяване до настоящия момент – повече от 50 години. Новият проект предвижда строителни работи за обновяване на всички помещения: демонтиране на дървените врати и прегради и замяната им с такива от PVC; цялостно ремонтиране на умивалните и санитарните възли с настилки от гранитогрес, нова фаянсова облицовка и преоборудване с нови санитарни прибори и мивки, включително арматурата към тях; полагане на настилка от гранитогрес във фоайетата и стълбището, а в останалите помещения – от ламинат; демонтиране на дървената облицовка по стените, изкърпване при необходимост на мазилката; подмяна на амортизирани плотове и дървени решетки на отоплителните тела; цялостно полагане на гипсова шпахловка по стени и тавани и боядисване с латекс.

Вторият проект е за доставка на 246 креватчета и дюшечета за детските градини в общината, в които не е извършвана подмяна на такива през предходните години. Новите мебели са предназначени за всички детски градини в селата на общината и за Детска градина „Здравец“ в гр.Тервел. Финансирането е от Стратегията за местно развитие на МИГ Тервел-Крушари, чрез Държавен Фонд „Земеделие“. 

Предстоят процедури за избор на изпълнители – за строителните дейности в ДГ „Детелина“ и за доставка на креватчетата за по-малките детски градини. Двата проекта следва да бъдат изпълнени до началото на новата учебна година.