Поредна ало-измама: жена предаде 4300 лева след разговор с мним полицай

По информация на Добрич Онлайн са задържани мъж и жена, съпричастни с деянието

Поредна ало-измама: жена предаде 4300 лева след разговор с мним полицай

На 12 март, около 18:15 часа, полицията е получила съобщение за извършена телефонна измама на територията на град Добрич. Установено е, че около 14:30 часа на домашния телефон на 85-годишна жена се обажда непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай поисква нейното съдействие за залавяне на извършители на телефонни измами. Жената предава пред входа на жилището си сумата от 4 300 лева. По-късно, след като разбира, че е станала жертва на телефонна измама, тя сигнализира в ОД МВР Добрич. От незабавно предприетите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, съвместно със служители на Гранична полиция на територията на ГКПП Кардам, сумата обект на посегателството е установена, иззета по надлежният ред и върната на тъжителя. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случая продължава.



Говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев информира за нарастваща тенденция при ало-измамите, която често вече включва и трети лица като таксиметрови шофьори или транспортни фирми. Все по-често се случва измамниците да намесват неподозиращи шофьори, които да извършват превозите до Румъния. В такива случаи, на шофьорите няма как да им бъде търсена наказателна отговорност, поради тяхното незнание.  

ОД МВР Добрич отново апелира гражданите на областта да обърнат внимание на възрастните си родители да не предоставят пари и ценности след обаждане от непознати, независимо за кого се представят.