Превантивно-информационният център връчи наградите си в конкурса за детска рисунка на тема „Не си сам в мрежата“

Конкурсът, организиран от Община Добрич, е по повод Международния ден за безопасен интернет и е с цел да провокира децата да нарисуват как виждат света в Интернет пространството и социалните мрежи

Превантивно-информационният център връчи наградите си в конкурса за детска рисунка на тема „Не си сам в мрежата“

Наградените деца в конкурса получиха своите отличия от кмета на Община Добрич Йордан Йорданов и зам.-кмета по Хуманитарните дейности д-р Емилия Баева. Събитието се проведе в обновената зала на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него. 





166 ученици от 29 училища от цялата област са взели участие в конкурса ва рисунка на тема „Не си сам в мрежата“, разделени в две възрастови категории. Първата възрастова група е за ученици от 4-ти до 7-ми клас, а втората възрастова група за ученици от 8-ми до 12-ти клас. Членове на професионалното жури са били Милена Алджабари, главен уредник в Художествена галерия Добрич, Венета Велева, главен уредник също в Галерията и Зорица Обретенова, педагог в „Работилница за въображение“ в Галерията. 

 

При учениците от 4-7 клас трета награда получи Костадин Димитров Стоянов от СУ „Св. Климент Охридски“ Добрич, 4 клас. На второ място е класирана рисунката на Жени Лъчезарова Стоянова - СУ „Любен Каравелов“ Добрич, 4 клас. Първа награда получи Беная Ерхан Сабриева - ОУ „Христо Ботев“ Добрич , 7 клас.


В групата на учениците от 8-ми до 12-ти клас трета награда беше връчена на Нергюс Анкова Рунянова - ПГ ТОЛП, Добрич, 8 клас. На второ място журито е класирало рисунката на Виктория Василева Шокова - СУ „Христо Смирненски“, село Оброчище, 9 клас. Първа награда получи Атанас Тодоров Атанасов - ПГТС „М. В. Ломоносов“, Добрич, 9 клас.


Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов поздрави всички участвали в конкурса „Не си сам в мрежата“ и призова децата да разговарят със своите родители и учители за опасностите, които интернет може да донесе и да имат доверие в техния опит и препоръки. „Имайте колкото се може повече лични контакти и бъдете внимателни, защото днес не можем да сме сигурни кой стои от другата страна в мрежата“, посъветва децата Йордан Йорданов.