Обвиненият за въоръжения грабеж в магазин в Добрич остава в ареста

Миналия вторник, около 20.20 часа, крадецът насочил пистолет към продавачка в гаражно магазинче по ул. "Кирил и Методий", но касата се оказала празна. За да не си тръгне с празни ръце престъпникът взел личната чанта на уплашената 35-годишна жена.

Обвиненият за въоръжения грабеж в магазин в Добрич остава в ареста

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 31-годишния Вехби Ахм. Ал. мярка за неотклонение задържане под стража.


 

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 3 януари е отнел от продавачка в магазин в Добрич дамската й чанта. В нея е имало лична карта, свидетелство за управление на МПС, контролен талон, портфейл, дебитна карта, монета с номинал 100 лв. с лика на цар Борис, дамски принадлежности и сумата от 20 лв.

 

Престъплението е извършено в срока на предсрочното условно освобождаване на Вехби от Затвора  Белене, където е излежавал определеното му общо наказание от 2 години лишаване от свобода по две присъди на Районен съд – Добрич.    

          

На 6 януари Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража, която Вехби обжалва пред въззивния съд.

Адвокатът му помоли да бъде уважена жалбата на подзащитния му, защото не били събрани доказателства, че той е автор на престъплението. Вехби твърди, че въпросния ден не е напускал дома си и не е извършил деянието. Той има постоянен адрес и няма опасност да се укрие, а ще продължи да дава обяснения в разследването.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска да бъде потвърдено определението на първоинстанционния съд. Той посочи, че Вехби е осъждан досега 8 пъти. Във всяко наказателно производство, той заявявал, че не извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът подкрепя извода на Районен съд – Добрич, че Вехби показва упорита престъпна воля и висока степен на обществена опасност, затова адекватната мярка за неотклонение е задържането му под стража.

Вехби помоли съда да измени взетата му мярка за неотклонение, тъй като бил невинен, и защото трябва да се грижи за близките си.
           

Като взе предвид представените доказателства, Окръжен съд – Добрич, намери жалбата на Вехби за неоснователна и потвърди наложената му мярка за неотклонение.

Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

Вехби има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан 8 пъти за тежки умишлени престъпления против собствеността. Част от наложените му наказания е изтърпял ефективно.