Симона Тодорова от Студио „Зонели“ с награда от EVERGREEN FEST SOFIA

Седемгодишната Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ се представи успешно в Музикалния фестивал EVERGREEN FEST SOFIA 2023 и завоюва второ място в първа възрастова категория.

Симона Тодорова от Студио „Зонели“ с награда от EVERGREEN FEST SOFIA

Наградата на Симона Тодорова е в направление „Световни евъргрийни и джаз стандарти“. Възпитаничката на вокалния педагог Елена Карабельова грабна престижното отличие с изпълнението си на популярната италианската песен “Bella ciao”, изпята и от френския актьор и певец Ив Монтан през далечната 1964-та. Малката Мони имаше щастието да се запознае лично и да се снима с родните ни звезди Васил Петров и Камелия Тодорава - членове на авторитетното жури. 




Петото издание на фестивала EVERGREEN FEST SOFIA се проведе през уикенда - на 4-ти и 5-ти февруари в НДК, Зала 11 (кино „Люмиер“) и събра талантливи млади певци от цялата страна.

Събитието се организира от Фондация „Музика Вива” и Музикално-издателска къща „Студио Артес”, със съдействието на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.”. Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век, създадени до края на 70-те години, останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени” хитове - „евъргрийни”, както и към американските джаз стандарти и български песни в същия стил.