Малкият Слави от Добрич има нужда от помощ

Има шанс за подобрение на състоянието на 6-годишното момченце, нужни са средства

Малкият Слави от Добрич има нужда от помощ

През 2022г. на Слави е поставена диагноза „Генерализирано разстройство на развитието“ – детски аутизъм. 



Има шанс за лечение с 91% успеваемост, което ще подобри състоянието на детето. Терапията включва вливане на стволови клетки в клиника в Мексико и ежемесечни терапии в барокамера и хелиране в клиника в Италия. 

Майката на детето  - Иванка Соколова е направила Facebook група, в която прави апел за помощ към жителите на Добрич. Десетки добри хора от града предлагат своите услуги и продават вещите си, за да дарят средствата за лечението на Слави.

Иванка Соколова споделя в групата, че помощта на специалисти е довела до минимални подобрения на детето, но са напълно недостатъчни за нормалното му развитие. 

„От будно и любознателно дете, проходило, изговаряше думи, спря и се затвори в себе си. След поставяне на последната ваксина нашия Слави, не се обръща на име, спря да говори, спря зрителния контакт, каквото и да му говорим, той не реагира. Храни се само с помощ, и то само с определени неща. Трудно е да се обслужва сам, има проблеми със съня и е хиперактивен“ – обяснява майката. 

Вливане на стволови клетки в клиника в Мексико „Dreаm Body Clinic” могат да подобрят състоянието на детето. А между вливките трябва да се провеждат ежемесечни терапии в барокамера и хелиране при д-р Антонуччи – медик в Италия. Отделно от тези мерки, нужно е детето да приема различни медикаменти и добавки. 

За да започне лечението на детето са необходими 80 хил. евро. 

Нужни са 4-5 вливания през 6 месеца, заедно с терапиите в Италия. За максимално подобрение на състоянието на детето, лечението трябва да започне възможно най-скоро. 

„Напредъкът ще е бавен, но ако не го направим, освен че няма да се подобрява състоянието си, то ще се влошава“ – допълва майката. 

ДАРИТЕЛСКА БАНКОВА СМЕТКА:

BG81 BPBI 7938 4062 4307 01

BIC: BPBIBGSF (PayPal)venci.bg33@gmail.com

ТИТУЛЯР:

ИВАНКА СЛАВЧЕВА СОКОЛОВА /майка/

Facebook група за дарения "Заедно за Слави"