Специализирана полицейска операция в обл. Добрич изпрати 19 души в ареста

В днешната акция участваха служители на ОД МВР Добрич, районните управления на Генерал Тошево, Тервел, Каварна, Балчик, Първо РУ Добрич, Второ РУ Добрич, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Добрич, ЗЖУ – Варна, НАП-Добрич, БАБХ-Добрич, служители на ДГС

Специализирана полицейска операция в обл. Добрич изпрати 19 души в ареста

Извършени са проверки на 568 МПС, 775 човека, 75 криминално проявени лица, задържани по ЗМВР за срок от 24 часа са 18 души, един човек е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа.



Съставени са 27 акта за административно нарушение, 80 фиша и 55 протокола.

16 заложни къщи и 13 морги са подложени на проверка. Извършени са проверки на общо 47 търговски обекта. Съставени са 25 актове за установяване на административно нарушение и протоколи.

Проверен е търговски обект в с. Сърнец, където са иззети 6 400 къса цигари и 40 кг. нарязан тютюн без акцизен бандерол.

В момент на продажба на наркотични вещества в град Добрич е задържан 42-годишен мъж. Впоследствие в жилището му са открити 12 грама амфетамин и две електронни везни. 

Задържан е мъж, откраднал кафемашина на стойност 900 лева от магазин.

В с. Орляк е спрян за проверка лек автомобил, в който, чрез проверка, е открит 2 гр. канабис.  

В Добрич е проверен 41-годишен мъж - открити са у него 0,41 грама марихуана, а в дома му са установени и иззети 2,71 грама амфетамин.

Трима мъже са задържани за управление на МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества. 55-годишен мъж е заловен да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 1,49 промила.