Корнелия Нинова: Връщаме третия мандат на президента в понеделник

Корнелия Нинова: Връщаме третия мандат на президента в понеделник
С това се изчерпват възможностите за съставяне на редовно правителство в рамките на това НС. След връщането на мандата неизпълнен, Президентът трябва да разпусне НС и да насрочи поредните пресрочни избори.

 


Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в Народното събрание.


Проведохме съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на парламентарната група. Както знаете, получихме третия мандат. Отнасяме се изключително сериозно към тази задача. Изведохме най-важните приоритети за България и за българския народ в тези кризи в четири точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията на всички партии, тоест търсихме това, което да ни обедини, а не това, което ни разделя. Търсехме решение за излизане от кризите, в които се намираме и най-вече от политическата криза.


Подходихме различно и поканихме всички лидери на парламентарно представените партии на разговор. Някои от тях се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, макар че поражда много въпроси.


Обсъдихме проведените днес разговори. Обсъдихме възможните стъпки оттук-нататък и решихме – връщаме третия мандат в понеделник на президента. Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички.


Източник: БСП


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+