Премиерът Гълъб Донев проведе телефонен разговор с македонския си колега Димитър Ковачевски заради побоя в Охрид

Премиерът Гълъб Донев проведе телефонен разговор с македонския си колега Димитър Ковачевски заради побоя в Охрид
Снимка: Министерство на труда и социалната политика
За побоя съобщи евродепутатът Андрей Ковачев в пост във Facebook

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдиха тежкото криминално деяние, извършено срещу гражданина на Република Северна Македония с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в гр. Охрид Християн Пендиков.


Българският премиер категорично осъди побоя срещу Пендиков, при който са му нанесени сериозни телесни повреди. В разговора Гълъб Донев определи нападението като напълно неприемливо, опасно криминално деяние и поиска от страна на местните власти незабавно да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на българите в страната срещу подобни престъпления от омраза.


Заедно с това министър-председателят Гълъб Донев поиска съдействие при организацията по транспортирането на Християн Пендиков за лечение в България. Премиерът Димитър Ковачевски изрази готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите. 


Правителственият самолет „Фалкон“ с екип от ВМА на борда - двама лекари и реанимационна сестра, отпътува към Северна Македония. Християн ще бъде настанен във ВМА, където ще получи необходимото лечение.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+