Главният прокурор награди магистрати от Добрич за работата им по случая с кораба „VERA SU“

Персонални награди от Главния прокурор на Република България Иван Гешев получиха седем магистрати от Апелативен регион - Варна

Главният прокурор награди магистрати от Добрич за работата им по случая с кораба „VERA SU“

Отличията са за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания.



Прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, прокурор Веселин Якимов от Окръжна прокуратура – Разград, прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов – завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич бяха наградени с отличие „Служебна благодарност“. Те получиха грамоти от името на Главния прокурор. Заместник- окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи плакет „Прокуратура на Република България“.

Магистратите от Добрич са получили награди за своята работа по случая със заседналия край бреговете на Камен бряг кораб „VERA SU“, плаващ под панамски флаг, и създадената опасност за значително повреждане на чужда собственост в резултат от засядането му. Като обвиняеми по делото са привлечени двама души – капитанът на кораба и вторият помощник-капитан. По отношение на първия има влязла в сила присъда след одобрено от съда споразумение, а по отношение на втория делото се намира в съдебна фаза.

Наградите са били връчени от административния ръководител на Апелативната прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздрави своите колеги за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи.