Все по-млади хора търсят подслон в приюта към Фондация „Милостиво сърце“

В момента настанените в приюта за мъже на ул. „Шипка“ 5А са 5, като капацитетът е от 6 човека.

Все по-млади хора търсят подслон в приюта към Фондация „Милостиво сърце“

В приюта на Фондация „Милостиво сърце“ всеки настанил се е длъжен да спазва установените правила, като едно от основните е да не се употребява алкохол. През летните месеци мъжете обработват 3.5 декара земя край с. Опанец, община Добричка, където сеят различни видове зеленчуци, от които впоследствие приготвят зимнината си. 



Община Добрич е осигурила дървата за огрев и по думите на председателя на фондацията Александър Иванов за първа година нямат проблем с отоплението на помещенията в къщата, която също е предоставена за безвъзмездно ползване от Община Добрич.

Хранителните продукти също към момента са достатъчни, благодарение на дарители. 

„За голямо съжаление за първа година имаме и много млади хора – момчета на 21 и на 23 години“, споделя Александър Иванов. Първото е отгледано в дом за деца, лишени от родителски грижи, а второто на 14-годишна възраст се е разделило с родителите си и се оправя само както може. Тези момчета често стават, принудени от обстоятелствата, крадци, казва още Александър, но не ги осъжда, защото когато си гладен с дни, а нямаш пари да се нахраниш, накрая искаш или не крадеш. 

Александър Иванов е благодарен на всички хора, които помагат на дейността му – с пари, със съвети и подкрепа и отново напомня, че никой не е застрахован от това да загуби всичко, което има и да се окаже бездомен. „В кофите за боклук хората могат да намерят храна и вода, но там никога не могат да срещнат разбиране, подкрепа и любов“, допълва той.