Мъж, изваден от горяща кола, търси хората, които са го спасили

Засега е известен само един от тримата мъже, извадили Тончо Тодоров от горящата му кола. Търсят се другите двама герои

Мъж, изваден от горяща кола, търси хората, които са го спасили

На 25 декември, около 15:00 часа следобед, 28-годишният Тончо Тодоров пътува по пътя Одринци - Добрич. В опита си да избегне дупките в асфалта, шофьорът губи контрол над автомобила си и се блъска в крайпътно дърво, след което губи съзнание. Впоследствие автомобилът се възпламенява, на помощ се притичват трима мъже и го изваждат от горящата кола, след което Тончо Тодоров е отведен в болница с натъртвания на таза. 



Пострадалият е международен шофьор без нито едно ПТП през живота си. Причината за катастрофата е лошата инфраструктура на маршрута. 

"Пътят е пълен ад. Работя като международен шофьор, прибрах се в България да си видя детето. Обиколил съм цяла Европа, нямам едно ПТП през живота си. " - споделя Тончо Тодоров. "Тези, които поддържат пътя на Добрич да осъзнаят, че ако не бяха тези хора, аз на 28 години щях да изгоря жив в автомобила си" - допълва той. 

Вълчан Вълчанов е един от героите, помогнали на пострадалия шофьор. Търсят се другите двама. 

Вълчан Вълчанов разказва, че се е движил по Одринския баир и е видял в далечината черен дим. Казва, че когато е отишъл е имало седем коли на мястото, но никой не е помагал. В този момент колата е гръмнала и е започнала да гори. "Имаше две момчета - едното момче беше дребничко, другото беше ромче. Те двамата го хванаха за ръцете, а аз го хванах за краката. Но когато те започнаха да го дърпат, Тончо започна да крещи, че не чувства краката си" - разказва Вълчан Вълчанов.

"Аз бях с момчетата, но те го изтеглиха до безопасно място. Застанах до главата на Тончо, в този момент дойде една рускиня - тя му даваше вода и му повтаряше: "Не заспивай". Вълчан Вълчанов се обадил на 112 - първи са дошли пожарникарите, а след това линейката. 

Пострадалият Тончо Тодоров се възстановява в болница в момента.