Коледен концерт подготвят клубовете на пенсионера в Добрич

Концертът ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на пл. „Свобода“ под егидата на Община Добрич.

Коледен концерт подготвят клубовете на пенсионера в Добрич

Не е истинска празничната програма, ако в нея не са вплетени българският фолклор, традиции и обичаи. Участие в концерта ще вземат осем клуба на пенсионера, които ще представят своята богата програма – песенен и танцов фолклор, възстановка на обреди и обичаи,  свързани с Коледните и Новогодишни празници – част от нематериалното ни културно наследство. В концерта ще участват: клуб „Брацигово“, клуб „Димят“, клуб „Рилци“, клуб „Любимец“, клуб „Добруджански глас“, клуб „Европейски гласове“, клуб „Калинка Вълчева“ и клуб „Отец Паисий“.




Клубовете на пенсионера се включват ежегодно в богатата културна програма на Община град Добрич и на практика със своята културна и социална дейност доказват ролята си за постигане на социална интеграция и социализация на възрастните хора, а Община град Добрич винаги е гарантирала на хората от третата възраст както лична, така и институционална подкрепа.

На предстоящия концерт гражданите и гостите на Добрич ще имат възможност още веднъж да се насладят на майсторските изпълнения на индивидуалните изпълнители и групите от клубовете, носители на престижни награди от фестивали и събори.