С ТРИ НОВИ АВТОМОБИЛА СЕ УВЕЛИЧИ АВТОПАРКА НА ДОМАШНИЯ ПАТРОНАЖ В ОБЩИНАТА

Три нови автомобила ще осигурят работата на домашния социален патронаж в град Тервел и звената, които приготвят храна за разнос

С ТРИ НОВИ АВТОМОБИЛА СЕ УВЕЛИЧИ АВТОПАРКА НА ДОМАШНИЯ ПАТРОНАЖ В ОБЩИНАТА

Единият от автомобилите е предназначен основно за разнос на храна за детските градини. С него ще се доставя ежедневно храна за малчуганите в ДГ „Детелина“ в гр.Тервел. Храната за тях се приготвя в кухня-майка в Детска градина „Първи юни“ в гр.Тервел. Със същия автомобил ще се доставя храна на децата в детската градина в с.Жегларци и на възрастните от дома за стари хора в с.Полк.Савово. Тези две звена получават своите ястия от кухня-майка в Детска градина „Здравец“ в гр.Тервел.



Вторият автомобил е предназначен за разнос на храна за ползващите услугата „Топъл обяд“ в гр.Тервел и селата.Проектът ще стартира в началото на януари 2023 г.

Третият автомобил е предназначен за района, обхващащ селата Орляк и Зърнево. Там функционира  център за социални услуги, който обслужва детската градина в с.Зърнево, стола на училището в селото и филиал на домашния социален патронаж.

Автомобилите са доставени след проведени две обществени поръчки от вида „публично състезание“, в които са участвали три фирми. Средствата са осигурени с постановление на Министерски съвет.